שאלות ותשובות

    האם הבית הוא רק לגייז?

    הבית מיועד לנוער להט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) בגילאי 14-18 אשר מצאו עצמם ללא קורת גג.

    אני הומו וההורים לא מקבלים אותי. אני יכול להגיע לבית דרור?

    כמובן, אנחנו כאן בדיוק בשבילך. בית דרור פתוח 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. כאן תוכל לקבל מיטה, ארוחה חמה ואוזן קשבת. בזמן שהותך בבית דרור נוכל לעזור למצוא את הגשר בינך לבין המשפחה, ולעזור להם ולך להכיר טוב יותר את עצמך.

    מי מגיע לבית דרור?

     בית דרור קולט נערים ונערות מכל הארץ, מכל הדתות ומכל המגדרים. כל עוד הם בגיל המתאים (13-18).

    יעלה לי כסף להיות בבית דרור?

    השהייה בבית דרור לא עולה כסף, ובית דרור מספק צרכים בסיסיים כגון קורת גג, ארוחה חמה ומקלחת.

    מה מותר ומה אסור?

    כמו בכל מקום יש חוקים וכללים שעל הנער/ה לקבל, בראש ובראשונה הזכות וכבוד והחובה לכבד את הבית ואת השוהים בו (אנשי צוות ונערים). ישנם חוקים נוספים למשל להתלבש רק בחדרי השירותים, איסור מגע בין בני הנוער או הצוות, עישון רק בחצר, אכילה בפינת האוכל בלבד ועוד. חוקים אלו מאורגנים בתוך הסכם שהייה אותו מקבלים ביום הראשון לקליטה. לצד כללים אלו ישנם קווים אדומים שאסור לעבור עליהם: אלימות פיזית כלפי בני נוער או צוות, שימוש בסמים או אלכוהול בתוך הבית, קיום יחסי מין בתוך הבית, הכנסת נשק קר או חם או ביצוע ניסיון אובדני. מעבר על קו אדום יכול להוביל להרחקה מיידית או להשעייה וזאת כדי לאפשר מרחב בטוח לכל השוהים.

    צריך אישור מההורים?

    כן, הבסיס החוקי לשהייה בבית דרור הוא אישור הורים או צו בית משפט. אנחנו תמיד יכולים לעזור בדיאלוג עם ההורים לגבי ההסכמה. במקרים בהם יש סכנה ואיום כלפי הנער ולא ניתן להשיג את הסכמתם של ההורים אנחנו פונים ללשכת הרווחה באזור המגורים ופועלים לבקש התערבותם.

    שמעתי שלוקחים לי את הפלאפון, האם זה נכון ומדוע

     אכן, בבית דרור הנערים אינם מסתובבים עם המכשירים הסלולריים.

    הפלאפונים מופקדים בידי הצוות וניתן להשתמש בהם כל יום בזמני הפנאי וכן בזמני יציאה מן הבית. בנוסף בבית יש טלפון שניתן להתקשר ממנו.   זאת בכדי לאפשר תחושה של בטחון במסגרת לכלל הנערים והנערות.

    מה הזכויות והחובות בבית דרור

    בכל קליטה של נער או נערה אנחנו חותמים בינינו על הסכם שהייה בו בית דרור מתחייב לשמור על בטחונם של בני הנוער, לספק ארוחות ומיטה חמה, אך גם בני הנוער מתחייבים לשמור על הכללים של הבית. המסגרת הטיפולית הפרטנית והקבוצתית הינן חובה בשל האופי הטיפולי של בית דרור. כל נער ונערה מחויבים ללכת למסגרת יום (לימודים ו/או עבודה), לבצע תורנויות ניקיון כל יום ולהשתתף בפעילויות. מלבד זה הנערים זכאים להשתמש בשירותי הבית- טלפונים, מחשבים, מקלחת, כביסה ועוד.

    לכל נער אפשרות לצאת לאפטרים בסופי שבוע (אפטרים קצרים בימי חמישי ושבת, ואפטר ארוך יותר ביום שישי). לצד זה בכל יום ישנם זמני פנאי מוגדרים.

    שלושת הימים הראשונים  הינם ימי הסתגלות- ימי קליטה. בימים אלו הלינה תהיה בחדר שמופרד מהקבוצה וכן לא יהיו חובות או זכויות לנער/ה. זאת כדי לאפשר הכרות הדדית ונחיתה רכה.

    מה בית דרור נותן חוץ ממקום לישון?

    בית דרור הינה מסגרת זמנית המעניקה  פינה חמה, הכוונה מקצועית, תוכנית אישית שכל מטרתה לעזור לכם להתקדם ולצאת מחוזקים.

    מעבר ללינה בבית דרור תקבלו 3 ארוחות ביום, טיפול פרטני, טיפול קבוצתי, אפשרות למעקב פסיכיאטרי, במידת האפשר התערבות משפחתית ואוזן קשבת. הבית כולל מערך רחב של אנשי צוות ומתנדבים שנמצאים בשביל כל אחד ואחת מכם.

    מה עם לימודים?

    תלוי מאיפה אתם מגיעים ובגיל.

    נערים המגיעים לבית דרור בדרך כלל מחוייבים למסגרת לימודית. בית דרור מציע את מרכז הלמידה "אותיות" אשר נמצא בתוך כותלי הוסטל "מקום אחר". המרכז מופעל על ידי תוכנית היל"ה ומציע השלמת 8, 10 ו-12 שנות לימוד ואף לגשת לבגרויות.

    במידה והנערים מגיעים מאזור המרכז ניתן להמשיך ללכת למסגרת הלימוד הקיימת.

    במקרים חריגים בהם הנערים קרובים לגילאי ה-18 ומעוניינים להגיע לתקופה קצרה בכדי למצוא עבודה ולצאת לעצמאות, לא יחוייבו לשלב לימודים בזמן שהותם בבית.

    תמיד יהיה ניתן לשלב עבודה לצד הלימודים.

    איזה תהליך ניתן לעשות עם המשפחה?

    בבית דרור עו"ס משפחות, שכל תפקידה להציע תכנית התערבות משפחתית במטרה להפגיש את הצדדים, לשבת, לראות איפה הקשיים ולנסות להגיע להסכמות משותפות  תוך כבוד וקבלה של שני הצדדים. בכל פגישה כזאת בין הנער/ה להוריו/ה נקבעות מטרות משותפות לפגישות אם זה חזרה הביתה, תהליך יציאה מהארון ועוד. 

    מה הסדר יום

    כן יש סדר יום שמחולק לפעילות בוקר (לימודים, עבודה), זמני ארוחות, זמני פנאי, פעילויות אחר הצהריים (העשרה או פנאי), ואפטרים בסופי שבוע.

    לצד הלו"ז הקבוע ניתן לעשות התאמות על פי התוכנית האישית של כל נער ונערה.

    האם אפשר לבוא לראות את המקום

    בוודאי, במידה ואת/ה רוצה לבקר ולהתרשם אפשר לתאם ולהגיע

    מה תהליך הקליטה בבית דרור

    כשתגיע/י לבית דרור קודם כל נעשה שיחת קליטה והכרות ונשאל אותך פרטים חשובים כמו איפה את גרה ובאיזה בית ספר את/ה לומד/ת. אז נעבור ביחד על "הסכם השהייה" שכולל את כל הזכויות והחובות של כל בן/בת נוער ששוהים בבית דרור. נעבור יחד על החפצים שלך, נשלים כל מה שחסר (החל ממגבת ומשחת שיניים ועד בגדים וכל מה שנדרש). שלושת הימים הראשונים הם "ימי קליטה", הלינה תהיה בחדר נפרד בקומת כניסה עד שנלמד להכיר, לא יהיו לך זכויות כמו לכולם (יציאות וטלפון) אך גם לא חובות (דוגמת תורנויות).

    לאן ממשיכים מבית דרור

    בני הנוער שמסיימים תהליך בבית דרור חוזרים הביתה ובמידה ואין הדבר מתאפשר- ממשיכים להשמה במסגרות לנוער (פנימיות, הוסטלים, משפחתונים ועוד). במהלך שהות של כל נער/ה נקיים ועדה שתכלול את כל האנשים הרלוונטיים (הורים, עו"ס מהרווחה בקהילה ועוד) ונקבל החלטה משותפת לאן ממשיכים.  

    כמה זמן אפשר להשאר בבית דרור

    השהות בבית דרור מוגבלת לשלושה חודשים

    האם אפשר להגיע גם רק ללילה או רק להתקלח ולאכול משהו

    בוודאי, יש לנו חדר "קורת גג" בקומת כניסה בבית דרור שאפשר גם להגיע רק לישון, להתקלח ולאכול משהו. במקרה כזה גם לא תצטרכו להפקיד את הטלפון. תגיעו בכל שעה ובכל מצב

    האם חברים יוכלו לבוא לבקר אותי בבית דרור

    כן, כל נער/ה שנמצא/ת פה יכול/ה לקבל ביקורים. רק צריך לתאם עם צוות הבית.

    אנחנו בסושיאל