מסכמות שנה בבית דרור

עוד שנה של פעילות עברה עלינו הנה טעימה מהעשייה המדהימה

45,000 שקלים מלגות מקפצה לבוגרים/ות

בשיתוף עם הקרן היהודית הגאה ומשפחת סוסקין חילקנו השנה מלגות לשבעה בוגרים ובוגרות של בית דרור. המלגות חולקו למטרות שהיוו מקפצה משמעותית לבוגרים שלנו בדרך לחיים עצמאיים מלאים ובטוחים. שלושה בוגרים הוציאו רשיונות נהיגה, צעיר טרנס ביצע ניתוח עליון, בוגרת שלנו עברה טיפול שיניים מורכב, ובוגר שלנו, מבקש מקלט פלסטיני למד אנגלית ובתום לימודיו קיבל מעמד פליט במדינה אחרת.

עלייה של 25% בפונים/ות לבית דרור

יותר בני נוער בבית דרור משמעו פחות נערים ברחוב. במהלך שנת תשפ"א השקנו אתר חדש ואינפורמטיבי לבית דרור וכן יצאנו במספר קמפיינים עם פניה לבני נוער בכל הארץ ולעובדים/ות סוציאליים/ות. כל אלו תרמו לעליה של 25% במספר הפונים/ות לבית דרור. בזכות העבודה הקשה שלנו יותר בני נוער מודעים לקיומנו, יש עליה של פי 5 פניות של בני נוער שהגיעו דרך רשתות חברתיות,  ורבים מהם בוחרים להגיע לבית דרור ולקבל סיוע ותמיכה על פני השארות ברחוב והדרדרות למצבי סיכון שונים.

פי 4 יותר קליטות של טרנסג'נדרים/ות בוגרי בית דרור במסגרות המשך

בית דרור הינה קורת גג לנוער להט"ב המוגבלת לשהות של עד שלושה חודשים. השנה מיפינו מסגרות חוץ ביתיות שיכולות להוות מסגרות המשך לבני הנוער שלנו. רוב המסגרות ברווחה מחולקות על פי מין ביולוגי, אך השנה פרצנו דרך ויותר הוסטלים פתוחים ומסגרות שילבו טרנסג'נדריות על פי המגדר החדש במסגרות המיועדות לנערות. השנה עשינו הכשרות בנושא טיפול בנוער להט"ב בסיכון למעל 450 אנשי מקצוע ביניהם עובדות סוציאליות לנוער וצעירים/ות וכן העברנו חמש הכשרות לצוותים במסגרות חוץ ביתיות שקלטו לראשונה בני נוער על הקשת הטרנסג'נדרית. כמו כן כתבנו מדריך בנושא וחילקנו לעשרות אנשי מקצוע בתחום.

כחלק מהמאמצים לקחנו חלק בניסוח נוהל לטיפול הולם בטרנסג'נדרים בשיתוף גורמי רווחה וארגוני קהילה, והשתתפנו בועדת היגוי לפתיחת מסגרת ייעודית ללהט"ב בשירות ילד ונוער במשרד הרווחה.

למעבר לדו"ח המלא הירשמו:

לראשונה בהיסטוריה: קליטה של נערה טרנסג'נדרית בוגרת בית דרור במשפחת אומנה

בזכות ההתגייסות הרבה של הקהילה נרשמו כ-15 משפחות אשר ביקשו להיות משפחת אומנה לנערה טרנסג'נדרית שסיימה תהליך בבית דרור. הנערה נפלטה ממסגרות חוץ ביתיות שלא יכלו להכיל את השינוי המגדרי שלה והגיעה לבית דרור. היא הביעה רצון עז לא להמשיך לפנימייה נוספת אלא להקלט במסגרת משפחתית קבועה שתקבל אותה כפי שהיא. החלטנו לעשות הכל כדי לעזור, גייסנו את הרווחה ויחד איתרנו משפחת אומנה מתאימה ואנחנו שמחים לבשר כי הנערה נמצאת במשפחה החדשה, יש לה חדר משלה ואותנו זה מאד מרגש. אנחנו רוצות להודות לקהילה שמקיפה אותנו שסייעה באיתור המענה המתאים ולאחל למשפחה החדשה בהצלחה.  

לראשונה מעל ממחצית הנערים בבית דרור היו על הקשת הטרנסית

השנה  55% מבני הנוער אשר עברו בבית דרור היו על הקשת הטרנסית. מדובר בעליה של 10% משנה שעברה ו-22% מלפני שנתיים. בנוסף, אחוז הנערות הטרנסג'נדריות שעברו בבית דרור בשנתיים האחרונות הוכפל פי 5. נתונים אלו מראים על מגמות חשובות בקהילה הלהט"בית. תחילה ניכר שאחוז ההומואים והלסביות נמצא במגמת ירידה ומעיד על קבלה גדולה יותר בקרב ההורים וקבלה של בני נוער לה"בים גם במסגרות חוץ ביתיות אחרות. לצד זה אנחנו עדים לירידה בגיל היציאה מהארון של בני נוער על הקשת הטרנסית ועליה במספרים. העלייה באחוז הנערות הטרנסג'נדריות חשוב במיוחד שכן אוכלוסייה זו נמצאת בסיכון הגבוה ביותר להמצאות על רצף הזנות, שימוש בסמים ואובדנות, ועל כן הגעה שלהן לבית דרור חשובה בצמצום התנהגויות סיכון. מגמת העלייה בהגעה של נערות טרנסג'נדריות לבית דרור מעיד במידה רבה על היכולת שלהן לסמוך עלינו במתן עזרה ובליווי. הישג משמעותי עבורנו. 

עבודה עם משפחות בבית דרור

זו השנה הרביעית שעובדת בבית דרור עו"ס משפחות שמסייעת לגשר על הפערים בין בני הנוער לבין הוריהם, בזכות תרומה של קרן Morning Star . בשנה זו ביצעה עו"ס המשפחות שלנו מעל ל-300 התערבויות טיפוליות ו- 37% מתוך המסיימים את בית דרור השנה חזרו הביתה ורבים נוספים חידשו ושיפרו את הקשר עם הוריהם גם אם המשיכו למסגרות חוץ ביתיות.

חינוך למיניות בריאה בבית דרור

בהובלת אב הבית של בית דרור ובשיתוף פעולה עם מרפאת לוינסקי והועד למלחמה באיידס דאגנו לבדיקות למחלות מין למרבית בני הנוער שעברו בבית דרור כבר בשבועיים הראשונים לשהותם. למהלך זה חשיבות גדולה גם במניעת הפצת מחלות אך גם בחינוך מיני חשוב לבני הנוער אשר עוברים אצלנו. בנוסף השנה התחלנו קבוצת מיניות בריאה בבית דרור המספקת לנערים/ות מידע אמין ומקום לשיח על מיניות בריאה.

פי שניים יותר בני נוער מהציבור החרדי בבית דרור

השנה עברו יותר בני נוער מהציבור החרדי בבית דרור. להט"בים המגיעים מאוכלוסיות דתיות וחרדיות מתמודדים עם אתגרים מרובים. יציאה מהארון בשילוב יציאה מהבית ומהסביבה המוכרת, על כן חשוב לנו להנגיש את הבית לאוכלוסייה הדתית.  השנה עשינו מאמצים רבים בהקפדה על כשרות בליווי של רב מארגון צוהר, עשינו עבודה מול לשכות רווחה בחברה הדתית וקיימנו פאנל בשיתוף הארגונים הדתיים הגאים בנושא שמירת כשרות ומצוות במסגרות להט"ביות חוץ ביתיות בעמותת אותות.  מקווים בשנה הבאה יותר בני נוער להט"בים דתיים וחרדים שזקוקים לנו יבחרו לפנות אלינו.

הסתיים משפט האחים באירוע הדקירה בבית דרור ביולי 2019

בשנתיים האחרונות הטלטלות לא פסקו. במשך דיונים ארוכים העידו אנשי צוות ובני הנוער שנכחו במקום במשפט האחים. לשמחתנו בית המשפט לא הקל בעונשם . על הגדול מביניהם, שביצע את ניסיון הרצח, הוטלו 14 שנות מאסר ועונשים כספיים, ואילו לאח השני ולחבר ששיתף פעולה נגזרו 6 ו-5.5 שנות מאסר בהתאמה. בשנה לאחר ניסיון הרצח קיימנו קבוצה לבני הנוער שהיו עדים למקרה בנושא טראומה וליווינו אותם בתהליך משותף של התמודדות ועיבוד החוויה הקשה. אנחנו עושים ונמשיך לעשות הכל כדי לשמור על מוגנות בני הנוער שלנו אל מול האלימות הלהט"בופובית.

 

נחתם הסכם קיבוצי חדש בעמותת אותות

במסגרת סכסוך עבודה בין עובדי עמותת אותות לבין ההנהלה בית דרור הושבת למשך 10 ימים.  לאחר תקופה זו הגיעו העובדים להסכמות עם העמותה ונחתם הסכם קיבוצי שלישי ששיפר את שכר העובדים.

למעבר לדו"ח המלא הירשמו: